Kemi, 2006 Ke/z (3z Ke)

Termin Efterår
Institution Sct. Knuds Gymnasium
Uddannelse STX
Fag og niveau Kemi, B
Lærere Jan Geertsen
Hold 2006 Ke/z
Beskrivelse Ingen
Sidst opdateret 2007-12-14

15. Organisk kemi (afsl.)

Indhold

Teori:
H. Mygind, Kemi 2, Haase, 1. udg. 1989, s. 148-164

Arbejdsark:
Navngivning af nogle oxygenforbindelser

Laboratoriearbejde:
Påvisning af aldehyd og keton
Oxidation af alkoholer
Fremstilling af estere (ikke alle elever)

Omfang 6
Særlige fokuspunkter

Faglige mål

  • Anvendelser
  • Eksperimenter
  • Struktur og egenskaber

Almene mål

Progression

Ethere, phenoler, aldehyder, ketoner

Væsentlige arbejdsformer

Produkter

Arbejdsformer

16. Saccharider, proteiner og fedtstoffer

Indhold

Teori:
H. Mygind, Kemi 2, Haase, 1. udg. 1989, s. 164-170, 183-196

Laboratoriearbejde:
Saccharider og proteiner (rapp.)
Undersøgelse af et fedtstof (grp.rapp.)

Omfang 15
Særlige fokuspunkter

Faglige mål

  • Anvendelser
  • Eksperimenter
  • Håndtere data og iagttagelser
  • Struktur og egenskaber

Almene mål

Progression

Kostens bestanddele, mono-, di- og polysaccharider, proteiner, fedtstoffer

Væsentlige arbejdsformer

Produkter

Arbejdsformer

17. Opsamling og repetition

Indhold
Omfang 15
Særlige fokuspunkter

Faglige mål

  • Formidle fagsprog
  • Formidle forsøgsresultater
  • Håndtere data og iagttagelser

Almene mål

  • Evaluering
  • Evaluering af læreproces
  • Kommunikationsstrategi
  • Mundtlig udtryksfærdighed
  • Selvevaluering

Progression

Væsentlige arbejdsformer

Produkter

Arbejdsformer

18. Reaktionshastighed

Indhold

Teori:
H. Mygind, Kemi 2, Haase, 1. udg. 1989, s. 9-13

Eksperimentelt arbejde:
Reaktion mellem bromid og bromat (fælles)

Omfang 3
Særlige fokuspunkter

Faglige mål

  • Beregninger
  • Eksperimenter

Almene mål

Progression

Reaktionshastighed, reaktionshastighedens afhængighed af koncentrationer

Væsentlige arbejdsformer

Produkter

  • Skriftligt produkt

Arbejdsformer

  • Individuelt arbejde
  • IT-baseret arbejde (virtuelt forløb)
  • Klasseundervisning